Финансиско работење на училиштето за 2016 година

Advertisements

Финансиско работење на училиштето за 2016 година

Биланс на состојба за сметка 787

Приходи и расходи за сметка 787

Посебни податоци на сметка 787

Приходи по дејности за сметка 787

Биланс на состојба за сметка 903

Приходи и расходи за сметки 903

Посебни податоци за сметка 903

Структура на периоди по дејности 903

 

Advertisements

Ден на училиштето

Со низа пригодни активности го одбележавме Денот на нашето училиште. Се реалзира

  • Средба со сите наградени ученици од натпреварите реализирани во текот на учебната 2015-2016 година
  • Шаховски турнир
  • Ликовна изложба, спортски активности како и
  • Приредба под мотото „Децата се пролетен сјај во месец мај“

Ден на училиштето

patronat.png

Караван на пријателството

Од 18-21.05.2016 год ОУ Коле Канински беше домаќин на Караванот на пријателството на сите бившојугословенски држави. Дојдоја гости (наставници и ученици) од Србија- Земун,Хрватска-Осиек, Босна-Бања Лука, Словенија-Крањ и Црна Гора- Херцег Нови. Оваа е втора средба на Караванот под мотото ДЕЦАТА СЕ РАДОСТ НА ЖИВОТОТ- ДЕЦАТА СЕ РАДОСТ НА СВЕТОТ,, кој како Братски средби се реализираа во 80-те години повеќе од 10 години, а сега истите се обновија. Според Агендата беа посетени многу места: Пелистер, Охрид, низ Битола- Музејот, Широк Сокак, чаршијата, с. Буково каде ја видоја постапката на добивање црвена пипер.Презадоволни гостите, но и домаќините поминавме преубави 4 денови. Заедно со гостите, на свечена вечера го прославивме и Денот на училиштето, ја промовиравме Химната и весникот НАДЕЖ на Караванот.

Екопакет

И оваа учебна година нашето училиште учествува на натпреварот во организација на Екопакет Македонија. Им посакуваме среќа на целиот Еко тим.

Симулација на пожар

Со помош на ТППЕ-Пожарна, Црвен крст, Брза помош,Полицијата, Општина Битола и Дирекцијата за заштита и спасување- успешно се реализира Симулацијата на пожар. И нашите Тимови за елементарни непогоди и Прва помош-одлично го организираа Настанот!

https://www.youtube.com/watch?v=KVnCskcTQKU

Награди…

Средба со наградените ученици по Биологија на Општинско и Регионално ниво. Честитки за учениците од 6 и 8 одд и за менторот Весна Баковска